Print

O nama

OPRUGA d.d. je firma sa dugom, gotovo 50-godišnjom neprekinutom tradicijom, a od svojeg osnutka 1962. god. se od male radionice sa 5 zaposlenih razvila u i svrstala među vodeće proizvođače opruga, opružnih sustava, opružnih jezgri, okova za namještaj, metalnih dijelova i sklopova u ovom dijelu Europe.

Stalnim usvajanjem novih proizvoda uvodili smo modernu tehnologiju, razvijali organizaciju, osvajali nova tržišta, a s njima je rasla proizvodnja. Sve to s ciljem: zadovoljiti kupce, pružiti im partnersku podršku u svim fazama od razvoja do realizacije proizvoda.

U dugom, gotovo 50 godišnjem razdoblju od osnutka, u OPRUGA d.d. su se mijenjale organizacijsko-rukovodne sheme, prvenstveno u cilju praćenja i stalnog unapređivanja novih trendova u organizaciji, a tome se prilagođavalo i školovanje kadrova, koji su uspješno usvajali nove organizacijske i tehnološke pristupe.

Na polju kvalitete, vodeći računa o zahtjevima renomiranih kupaca, i surađujući sa njima u razvoju proizvoda, napredovali smo i mi, stvarajući image proizvođača koji osim organizaciji, kadrovima, suradnji sa partnerima, kvaliteti proizvoda poklanja najveću pažnju, te je po tome poznati i priznati lider u svom području.

Na tržište Europske unije danas OPRUGA d.d. prodaje gotovo 70 % ukupne proizvodnje. To je svakako i naša dugoročna orijentacija za koju imamo stručne ljude, dovoljno znanja, veliko tehnološko iskustvo, te dobre kontakte sa postojećim i potencijalnim partnerima.

Suradnju s kupcima i dobavljačima na europskoj razini počela je vrlo rano, pa je tako izvozna orijentacija započela još 1969. godine i rezultirala izvozom u većinu zapadnoeuropskih zemalja, a na polju nabave suradnja sa renomiranim europskim isporučiteljima specifičnih materijala i opreme traje od samog osnutka 1962. godine.

U toj suradnji upoznati su europski i svjetski standardi materijala i proizvoda (DIN, A.I.S.I., AFNOR i drugi, a u zadnjih 20-tak godina i EN i ISO norme), bez kojih je bila nezamisliva suradnja s dobavljačima te učestvovanje u razvoju proizvoda renomiranih kupaca.

Tu je također dragocjeno ogromno zabilježeno i pohranjeno inženjersko i tehničko znanje, koje je u svakom momentu na raspolaganju našim timovima razvoja, a također i našim kupcima preko novih proizvoda i usluga.

Od 1962

ISO 9001:2008
 
Info

Opruga d.d.
Ludbreška cesta 5
42223 Varaždinske Toplice
HRVATSKA
  • +385 42 633 444
  • +385 42 633 481
  • +385 42 633 396
  • info@opruga.hr
  • www.opruga.hr